2008. május 24., szombat

Érzelem Vs. Értelem

Na ez megint nagyon jó. Idézek egyet ide belőle:

"Orbán Viktor azt mondta Gyurcsány Ferencről, hogy "hülye, idióta, lássuk be", és erre a balatonőszödi beszédet hozta fel példaként, ami szerinte azt bizonyítja, hogy a kormányfő nem profi politikus, mint ő, hiszen egy profi politikust nem ragadhatnak el az indulatok, nem lehetnek érzelmei."

Gratulálok a "Ne érezz!" parancsodhoz kedves Viktor. Bizonyára ép és egészséges lelked van. Bizonyára megértő, és lelkiismeretes vagy. Bizonyára képes vagy felmérni mások érzéseit, és olyan döntéseket hozni, hogy megnyugtató legyen az számukra. Bizonyára igazad van, és egy gátlástalan terminátorra van szükség egy ország élén, és nem egy tiszta szívű érző emberre, aki empátiával és megértéssel tud foglalkozni cirka 10 millió ember problémáival.

Na ennyit erről...

2 megjegyzés:

Balázs írta...

Egyfelől igen. Másfelől vajon jogos valakin számon kérni a sorskönyvi szabályozóit, és úgy tenni, mintha autonóm döntésből választotta volna azokat magának?

Ha a Viktor által gyönyörűen interioriázált "Ne érezz!" kapcsán a cinikus "gratulálok!" jogos is, akkor is úgy hiszem: a címzettje inkább Viktor papája és mamája kéne legyen, nem Viktor maga. Vélemény?

Lord_Soth_ írta...

A franc se tudja.
Jogos, vagy nem jogos.
Nem tudom, de felhúztam magam ezen.

Erről az egészről nagyon összetett véleményem van, inkább egy postban írom meg.