2007. december 19., szerda

Normális

Napok óta forog egy párbeszéd a fejemben. A párbeszéd a Star Trek : Generations filmben hangzik el.
Résztvevők, Geordi az Enterprise-D főgépésze és a Dr. Soran. Geordi szeme születésétől fogva vak, és egy implant és egy vizor segítségével lát. Dr. Soren egy megszállott tudós aki mellesleg több száz éves és már vagy 100 éve szeretne bejutni egy Nexusnak nevezett helyre. Ördögi terve részeként elrabolja Geordit, és fogságban tartja. Geordi leszíjazva fekszik egy asztalon míg Soren a tőle elkobzott vizort vizsgálja és szereli.

Dr. Soren: - Érdekes szerkezet, ez a vizor. Gondolja, hogy egy ilyennel a fején lehet valaha normális?
Geordi: - Mi az, hogy normális?
Dr. Soren: Jó. (Megmosolyogva a riposztot.) Fogalmazzunk úgy, hogy valami ami maga sohasem lesz...

Hát ennyi az idézet.
Forgatom a mondatokat magamban és értékelem őket. Néha úgy érzem Geordi megsemmisítő vereséget szenvedett. Néha azt gondolom, csak Soren gonoszsága győzedelmeskedik egy pillanatig. Van mikor Geordi riposztjából kiindulva, azt hiszem, hogy Soren maga az ördög.
Valaki esetleg?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mivel megbeszéltük személyesen tudod a véleményem, de itten van a blog kedvéért:

Szerintem a doki eleve úgy tette fel a kérdést, hogy abból a fickó nem tudott volna jól kijönni. Próbált egy lehetőséget adni, hátha, de a leginkább valószínű választ kapta vissza, és ezzel beteljesítette a doki célját: a megalázást.

A Normálist pedig nem lehet egyértelműen definiálni, hiszen az relatív, valamilyen mérési rendszerben valaki Normális, vagy sem.